Surówka z czerwonej kapusty przepis
Składniki niezbędne do sporządzenia surówki:
- główka czerwonej kapusty
- kieliszek wytrawnego czerwonego wina
- 2 winne jabłka
- łyżka soku z cytryny
- 2 łyżki oleju
- 1 łyżeczka cukru
- 0,5 łyżeczki kminku
- szczypta soli
Polecamy Państwu serdecznie kartki świąteczne wielkanocne i na Boże Narodzenie
Wysokiej jakości w stosunkowo konkurencyjnej cenie kartki świąteczne na Wielkanoc i kartki świąteczne bożonarodzeniowe mogą Państwo zakupić na stronie internetowej w bardzo atrakcyjnej cenie. Zachęcamy do odwiedzenia strony internetowej i zapoznania się z produktami.
Kapustę należy umyć i drobno posiekać, a następnie umieścić ją na sicie zalewając kolejno wrzątkiem i zimną wodą. Następnie obieramy jabłka, które kolejno należy zetrzemy na grubej tarce. Ostatnim krokiem będzie wymieszanie wszystkich opisanych powyżej składników, polewając je winem i przyprawiając solą oraz preferowanym przez siebie olejem lub oliwą.