Surówka z czerwonej kapusty

Surówka z czerwonej kapusty przepis

Składniki niezbędne do sporządzenia surówki:

  • główka czerwonej kapusty
  • kieliszek wytrawnego czerwonego wina
  • 2 winne jabłka
  • łyżka soku z cytryny
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka cukru
  • 0,5 łyżeczki kminku
  • szczypta soli

Polecamy Państwu serdecznie kartki świąteczne wielkanocne i na Boże Narodzenie

Wysokiej jakości w stosunkowo konkurencyjnej cenie kartki świąteczne na Wielkanoc i kartki świąteczne bożonarodzeniowe mogą Państwo zakupić na stronie internetowej w bardzo atrakcyjnej cenie. Zachęcamy do odwiedzenia strony internetowej i zapoznania się z produktami.

Kapustę należy umyć i drobno posiekać, a następnie umieścić ją na sicie zalewając kolejno wrzątkiem i zimną wodą. Następnie obieramy jabłka, które kolejno należy zetrzemy na grubej tarce. Ostatnim krokiem będzie wymieszanie wszystkich opisanych powyżej składników, polewając je winem i przyprawiając solą oraz preferowanym przez siebie olejem lub oliwą.